[vc_row css=”.vc_custom_1460489981927{padding-top: 350px !important;padding-bottom: 50px !important;background-image: url(https://www.vinoteka.org/wp-content/uploads/2016/04/cena-nel-vigneto-likof-San-floriano-del-collio-ritaglio.jpg?id=2108) !important;background-position: center !important;background-repeat: no-repeat !important;background-size: cover !important;}”][vc_column el_class=”sfumatura”][vc_custom_heading text=”Večerja v parku gradu Formentini, slovenski meni, nedelja” font_container=”tag:h2|font_size:3em|text_align:left|color:%23ffffff” google_fonts=”font_family:Lato%3A100%2C100italic%2C300%2C300italic%2Cregular%2Citalic%2C700%2C700italic%2C900%2C900italic|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal” css=”.vc_custom_1460490191485{padding-bottom: 20px !important;}”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Chef: Luka Lesar, Lesar Hotel, Gornji trg, Ljubljana, Slovenija

Število hodov: 4

Meni
predjed: Mix hladnih morskih predjedi Luka Gourmet (hobotnica, rezine mariniranega brancina, bacalar namaz)
topla predjed: Fuži s kozicami in školjkicami
glavna jed: File zobatca z žafranovo rižoto in beluši
sladica: Rožičeva torta Luka Gourmet
Vino: K jedem bomo postregli vina prizananih števerjanskih proizvajalcev članov Vinoteke Colli di San Floriano – Števerjanski griči.

Cena: prilagojena promocijski naravi pobude znaša 35 evrov

Chef Luka Lesar se predstavi.
Leta 1989 sem na družinskem posestvu, v prečudoviti pokrajini ob reki Kolpi ob cesti med Ljubljano in Kvarnerjem, pričel z gostinstvom in turizmom. Največji poudarek je bil na gastronomiji. Vojna v Sloveniji leta 1991, je projekt prekinila, saj je turizem v tistem času popolnoma usahnil. Tako sem pričel z aktivnostjo v mestu Ljubljana, kjer sem tudi doma. V tistem času sem ustanovil nekaj zelo popularnih restavraciji: Kuhinja pri Babici, Špajza in še več drugih. Leta 2000 pa sem renoviral staro poznano gostišče v Ljubljani, restavracijo Pri Vitezu. Iz naštetih lokalov so kar švigale za Ljubljano nove kulinarične ideje ter obnovljene tradicionalne slovenske jedi. Navdih sem dobival na nenehnih potovanjih širom celotne Italije (Toskane, Kalabrije in Sicilije, pa tudi Benetk in Furlanije), veliko tudi v restavraciji družine Formentini iz Števerjana (San Floriano). Zgled moderne kuhinje pa v dobrih italijanskih restavracijah v Nemčiji, Ameriki in Holandiji. Ker so bile moje restavracije zelo obiskane, sem se odločil svoji dve aktivnosti, gastronomijo in dekor, združiti v koncept za postavitev novih lokalov za investitorje. Gastronomija pod nazivom Luka Gourmet, interier pa pod nazivom Lifestayl Dekor. Oboje tržim iz svojega studia, ki se nahaja v našem butičnem hotelu Lesar Hotel Angel, v starem mestnem jedru Ljubljana.

Večerja med vrstami trt, sredi najlepših gričev italijanskih Brd nudi obiskovalcem nepozabno izkušnjo. Chef večera bo gostom postregel s tematsko zaokroženim menijem, k jedem pa bomo postregli z vrhunskimi vini domačih proizvajalcev. Intimno in hkrati sugestivno okolje kateremu bo dehtenje poletja vlilo še dodaten čar, vas gotovo ne bo pustilo ravnodušne.

Svetujemo obutev primerno za hojo po travnatem pobočju.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_cta h2=”Rezerviraj mizo!” shape=”square” style=”flat” color=”black” add_button=”right” btn_title=”Rezerviraj” btn_shape=”square” btn_color=”orange” btn_size=”lg” btn_i_icon_fontawesome=”fa fa-cutlery” btn_css_animation=”appear” btn_add_icon=”true” btn_link=”url:http%3A%2F%2Fwww.vinoteka.org%2Fsl%2Fprijava%2F||” css=”.vc_custom_1461609987801{}”][/vc_cta][/vc_column][/vc_row]